PenguinRFA – Otklanja sumnju

U implantologiji danas, trend je što više skratiti period isceljenja, ili ga potpuno ukinuti protokolom imedijatnog opterećenja. Takav pristup stvara dodatni pritisak i odgovornost kod oralnih hirurga i implantologa. Ukoliko uslovi nisu optimalni, smanjena primarna stabilnost implantata može povećati rizik njegovog opstanka.

 

PenguinRFA aparat meri stabilnost implantata kako bi vam obezbedio neophodne informacije i omogućio vam da tačno predvidite kada možete opteretiti implantat, što je posebno važno kod procedura koje zahtevaju kraći period isceljenja, ili kod lečenja pacijenata sa određenim stepenom rizika.

 

PenguinRFA je rezultat više od 15 godina naučnog istraživanja malog, ali posvećenog tima stručnjaka implantologije i inženjera. Njihovo iskustvo, ekspertize i povezanost sa stomatološkim stručnjacima širom sveta, bili su ključni za pronalazak ovog izuma koji donosi potpuno novi nivo kliničkih veština.

Tehnologija koja se krije iza ISQ skale

Tehnologija koja stoji iza Penguin RFA aparata zove se Analiza rezonantne frekvencije (Resonance Frequence Analysis – RFA), a njena merna jedinica je koeficijent stabilnosti implantata (Implant Stability Quotient – ISQ).

Multipeg reaguje vibracijom na magnetni puls usled čvrstoće na kontaktnoj površini između kosti i površine implantata.  Kada se poveže sa implantatom, magnetni puls prouzrukuje vibracije MulTipeg-a. Uređaj meri učestalost tih vibracija i prevodi ih na ISQ skalu vrednosti od 1 do 99. Što je vrednost veća, stabilnost je bolja.